Duurzaamheid

Levensduur en duurzaamheid

Overalls van Robust staan voor hoge bescherming en comfort. Maar hoe zit het met de duurzaamheid en levensduur van onze kleding?

In onze Comfort-lijn is lyocell een belangrijke grondstof. Lyocell is een duurzaam materiaal, dat wordt gemaakt van cellulose uit houtsnippers. De grondstoffen van lyocell zijn hetzelfde als die van viscose, maar het productieproces is anders.

Lyocell als basis

Waar er bij viscose gebruik gemaakt wordt van schadelijke, chemische stoffen voor de productie, is dit bij lyocell niet het geval. De productie van lyocell gebeurt namelijk in een ‘closed loop’, wat betekent dat er alleen water en niet-giftige oplosmiddelen worden gebruikt die bovendien herbruikbaar zijn. Ook wordt er zuinig omgegaan met energie. Dit zorgt ervoor dat je lyocell met recht duurzaam materiaal kunt noemen.

Lyocell is een stof die prettig en zacht aanvoelt. De stof valt soepel, is huidvriendelijk en absorbeert water nog beter dan katoen. Bovendien gaat werkkleding met lyocell lang mee. De eigenschappen van lyocell zijn tot ten minste 100 wasbeurten gegarandeerd. Dit zorgt ervoor dat de kleding minder vaak vervangen hoeft te worden, waardoor er minder grondstoffen nodig zijn.